Child mirror z superskody - ktoś instalował?
Zwiń
X
-
Child mirror z superskody - ktoś instalował?
Zamówiłem na superskodzie lusterko panoramiczne do OIII - szybko przyszło z grubą instrukcją instalacji. Nie mogę sobie poradzić z jego montażem - przy normalnie ustawionym lusterku wewnętrznym jest nad nim po prostu za mało miejsca na poprawne doczepienie i ustawienie lusterka panoramicznego. Na tym zdjęciu wygląda to tak jakby lusterko było podczepione do podsufitki a nie szyby. Czy ktoś montował takie lusterko u siebie i może coś podpowiedzieć?
EDIT: na briskodzie znalazłem wątek o tym sprzęcie - ten sam problem jak to zamontować.Załączone pliki
-
-
jimmyD, tak wyglada jakby jakas blaszka przy lampce byla.
Podjedz na spot w poniedzialek to szerszym gronem pewnie sie udaobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
W najbliższym poniedziałek nie dam rady ale postaram się przy kolejnej okazji. Z tego co napisali na briskodzie to jedyną opcją, która zadziałała było "na wcisk" + zablokowanie lusterkiem wstecznym.
Według instrukcji to dla O3 trzeba zamocować stopki 2 mm od górnej krawędzi szyby - podobnie jest w superbie III - też 2 mm (a 15 mm - dla SII).
Komentarz
-
-
Zgadza się - tyle, że problemem nie jest przyklejenie podstawki do szyby. W O3 (przynajmniej w mojej elegance) to lusterko się po prostu nie mieści między dachem a lusterkiem wstecznym. Próbowałem na wcisk (zablokować lusterkiem wstecznym) - trzyma się ale wtedy nie za bardzo widać tylne siedzenia. Montaż przy lampkach odpada bo zasłania wtedy sporą część pola widzenia lusterka wstecznego.
Komentarz
-
Komentarz