Zamówiłem na superskodzie lusterko panoramiczne do OIII - szybko przyszło z grubą instrukcją instalacji. Nie mogę sobie poradzić z jego montażem - przy normalnie ustawionym lusterku wewnętrznym jest nad nim po prostu za mało miejsca na poprawne doczepienie i ustawienie lusterka panoramicznego. Na tym zdjęciu wygląda to tak jakby lusterko było podczepione do podsufitki a nie szyby. Czy ktoś montował takie lusterko u siebie i może coś podpowiedzieć?
EDIT: na briskodzie znalazłem wątek o tym sprzęcie - ten sam problem jak to zamontować.
W najbliższym poniedziałek nie dam rady ale postaram się przy kolejnej okazji. Z tego co napisali na briskodzie to jedyną opcją, która zadziałała było "na wcisk" + zablokowanie lusterkiem wstecznym.
Według instrukcji to dla O3 trzeba zamocować stopki 2 mm od górnej krawędzi szyby - podobnie jest w superbie III - też 2 mm (a 15 mm - dla SII).
Zgadza się - tyle, że problemem nie jest przyklejenie podstawki do szyby. W O3 (przynajmniej w mojej elegance) to lusterko się po prostu nie mieści między dachem a lusterkiem wstecznym. Próbowałem na wcisk (zablokować lusterkiem wstecznym) - trzyma się ale wtedy nie za bardzo widać tylne siedzenia. Montaż przy lampkach odpada bo zasłania wtedy sporą część pola widzenia lusterka wstecznego.
To co podali to chyba jest czujnik do lane assist czy rozpoznawania znaków. U siebie nie mam tych funkcji - sprawdzałem przed zakupem. Trzeba będzie znaleźć inny sposób montażu - może jakąś taśmą dwustronną do podsufitki albo z boku lusterka.
Komentarz